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The multi talent

  • Cooking and smoking at the same time = hot smoking (up to 250C°)
  • Smoking without cooking = cold smoking
  • Low temperature cooking / smoking = low & slow
  • Finish with smoke, refine, round off
  • Cooking without smoke
  • Braising / Grilling
  • Hold / Keep warm without drying out
  • Warm up / Defrost
  • Baking / Gratinating

Our models

100%

MADE IN GERMANY SINCE 1983

HELIA 24

  • 230 od. 115 Volt, 1,5 kW
  • Breite 45 cm, Höhe 35 cm, Tiefe 45 cm
  • Gewicht leer: 25 kg
  • Geprüft nach RWTÜV
  • GS Fertigung nach VDE
  • CE-Zertifikat
  • Temperaturbereich bis 250 °C

Tropfschale (30×40 cm) *
1 Forellenrost (30×40 cm) *
1 Flachrost (30×40 cm) *
1 Räuchermehlpfanne *
1 kg Räuchermehl Buche
Rezeptheft mit Bedienungsanleitung
2 Einschübe, herausnehmbar
3 Einschübe auf Anfrage
* aus Edelstahl

24 Forellen bis 250 g oder
12 Forellen ab 300 g
ca. 4-6 Hähnchen
ca. 7 kg Braten

HELIA 48

  • 230 od. 115 Volt, 2,5 kW
  • Breite 45 cm, Höhe 35 cm, Tiefe 85 cm
  • Gewicht leer: 39 kg
  • Geprüft nach RWTÜV
  • GS Fertigung nach VDE
  • CE-Zertifikat
  • Temperaturbereich bis 250 °C

Tropfschale (30x 80 cm) *
2 Forellenroste (je 30×40 cm) *
2 Flachroste (je 30×40 cm) *
1 Räuchermehlpfanne *
1 kg Räuchermehl Buche
Rezeptheft mit Bedienungsanleitung
2 Einschübe, herausnehmbar
3 Einschübe auf Anfrage
*aus Edelstahl

48 Forellen bis 250 g oder
24 Forellen ab 300 g
ca. 8-10 Hähnchen
ca. 14 kg Braten

HELIA GASTRONORM

  • 230 od. 115 Volt, 2,5 kW
  • Breite 51,5 cm, Höhe 43,5 cm, Tiefe 60,5 cm
  • Gewicht leer: 35 kg
  • Geprüft nach RWTÜV
  • GS Fertigung nach VDE
  • CE-Zertifikat
  • Temperaturbereich bis 250 °C

Insgesamt 5 Einschübe für: GN 1/1 GN 1/2 GN 1/3 Behälter & Gitter, Abstand zwischen den Einschüben: ca. 40 mm

Tropfschale GN 32 x 2 x 53 cm Edelstahl
Räucherpfanne 17 x 17 x 1 cm Edelstahl
1 Forellenrost GN 1/1 Edelstahl
1 Flachrost GN 1/1 Edelstahl
1 Kg Beutel Räuchermehl Buch fein
ausführliches Rezeptbuch mit Bedienungsanleitung

36 Fische ab 300g / 72 Fische bis 250g
ca. 18 kg Fleisch

Successful worldwide

                             since 1983

You can find the HELIA SMOKER in over 80 countries

  • In the kitchen – gastro, star, semi-professional or hobby
  • In the entire HoReCa sector (hotel, restaurant, catering)
  • In beer gardens, pubs, fast food restaurants, canteens and cafeterias
  • In delicatessens, butchers, fish shops, supermarkets, organic food shops, snack bars, behind the fresh food counter and the hot counter – In the food truck and snack cart
  • At weekly markets, in market halls, in farm shops, in festival tents
  • Camping, in the garden, at the fishing pond, in the hunting lodge, in the club, on ships
  • In test kitchens
  • Everywhere where taste plays a big role

WORLD´s FIRST

GRILLOMAX Exclusive Distribution

for the international market now at HELIA SMOKER

The GRILLOMAX combines grill and hot air into an innovative Preparation experience within a few minutes.

Innovative technology
The GRILLOMAX works with an intelligent combination of direct and indirect heat. The specially designed grill and hot air chambers produce a constant flow of heat. This ensures that the food is cooked gently and evenly. High-quality insulation and efficient energy management result in low energy consumption.

During preparation, the grill and hot-air chambers are sealed almost airtight. Inside the GRILLOMAX, the exhaust air passes through a complex system consisting of a grease separator, integrated plasma filter and activated charcoal/suspended matter filter elements. This specially developed exhaust air unit cleans the odours as well as fat elements of the air and enables fat-free and odourless preparation.


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